Beretning marts 2015

Enden er nær, og vi i museumsforeningen ser med tilfredshed tilbage på en sommer, hvor alting ”klappede”, som det plejer.

Foreningen er aktiv, og viser rundt på Værket fra april til september, men i den kolde tid kan vi ikke modtage gæster, det er for koldt. Så vender vi bøtten, der er jo altid noget, der skal udføres, og det gør vi så, hvis ikke det bliver for koldt.

Planlægning af den kommende sæson 2016 pågår. Hjemmesiden arbejdes der meget med. Det er ikke nemt, men det går, og det bliver rigtig flot. Se bare under ”fotogalleri”.  www.thorsbrovand.dk

Startluft

2015 vil vi huske som året, hvor vi fik ny startluft. ”Fik” er ikke det rigtige ord, for det kom til at koste rigtig mange penge. Derfor sender vi endnu engang en venlig tanke til Jørgen Viggo Nicolaisen, hvis mindefond vi nyder godt af.

En ny moderne kompressor fik vi forærende. Det var næsten for godt til at være sandt.

Der blev indhentet tilbud på arbejdet med at ombygge anlægget, og samtidig besluttede vi, at der skulle en trykprøvning af de to gamle beholdere til.

Det er dyrt at trykprøve sådanne anlæg, der trykkes med vand, men vi syntes at det var pengene værd, og vi var jo godt var klar over at vi var sådan lidt på kanten med reglerne, så vores entreprenør blev anmodet om at sørge for det nødvendige.

Det gik helt galt.

Begge beholdere blev ødelagt, det er ikke til at se, og ingen kom noget til.

Nu har vi investeret i en ny beholder, det var mange penge, men vi får sikkerhed for startluft på et helt nyt anlæg i mange år frem, det betyder:

-Driftsikkerhed – Støjsvagt anlæg – Motorstart når det passer os – At den gamle kompressor er bevaret i museet – At der er ro på i forhold til arbejdstilsynet – At vi kan få godkendt anlægget hvert andet år.

 

Veterandag søndag den 6. september, årets sidste åbent-hus.

Det så trist ud, den søndag morgen – let vind og stille regn var det. Ikke så godt for veterankøretøjer.

Men tak, må vi sige til vores veteranvenner. Den første kom kl. 12.00 en time inden vores åbning kl. 13.00. Vejret rettede sig, og det blev en fin dag med 125 gæster og mange smukke køretøjer, biler, cykler og motorcykler.

Veterantræf er blevet en tradition på Thorsbro. Det er 1. søndag i september.

Vi ses på Værket

Niels Meldgaard